De aanhouder wint!

De aanhouder wint!

Mohamed, 40, van Marokkaanse afkomst, is al enkele jaren vruchteloos op zoek naar werk. Sinds hij terugviel op een leefloon werd hij doorverwezen naar het activeringscentrum van het OCMW. Marleen, de arbeidsbegeleidster, biedt hem een stage aan bij een lokaal productiebedrijf. De stage verloopt goed, en al snel komt er vanuit de directie groen licht om te starten met een artikel 60 contract. Ondanks de lange periode van inactiviteit draait Mohamed iedere dag zonder probleem mee op de werkvloer. De eerste maanden althans.

Mohameds woelige verleden blijft hem parten spelen. Er zijn afspraken met de advocaat en met de proefzorgmanager. Dankzij de goede verstandhouding met ploegbaas en arbeidsbegeleider loopt alles best op wieltjes. Tot Mohamed, nu een half jaar in dienst, met zijn gezin uit hun sociale woning wordt gezet. Het betaalplan, met het vredegerecht afgesproken, volgden ze al na een paar maanden niet meer op. Bemiddeling of uitstel kan niet meer.

Als Mohamed ook nog zijn werk verliest, dreigt de totale afgrond voor Mohamed en zijn gezin. Marleen zet alles op alles om zijn job te redden. Er is regelmatig overleg met o.a. de bemiddelaar van de VDAB en het CAW. Zij spelen kort op de bal en bekijken waar Mohamed ondersteuning kan krijgen op het vlak van financiën en huisvesting. Mohamed komt tijdelijk in de mannenopvang terecht, vrouw en kinderen in de crisisopvang.

Op het werk probeert men zoveel mogelijk rekening te houden met de complexe situatie, maar als Mohamed een paar keer ongewettigd afwezig is, trekt de werkgever aan de alarmbel. Volgens het boekje zijn ze na een ingebrekestelling gerechtigd om tot ontslag over te gaan. Tot overmaat van ramp breekt hij door een val zijn arm, waardoor hij drie maanden arbeidsongeschikt is. Marleen bemiddelt: in samenspraak met Mohamed wordt zoveel mogelijk open kaart gespeeld tegenover teamcoach en leidinggevende. Op die manier komt de mens achter de werknemer in beeld, en dus het nodige begrip wat betreft het inplannen van privé-afspraken.

Marleen blijft in hem geloven. Dankzij haar nauwe betrokkenheid gunt ook de werkgever hem het voordeel van de twijfel. Mohamed voelt zich goed op de werkvloer. Hij ambieert een vast contract –ziet in dat hij op alle vlakken een tandje bij moet steken. Marleen begeleidt intensief, probeert administratieve beslommeringen zoveel mogelijk te beperken om hem de kans te geven zich op zijn job te focussen. Intussen hebben Mohamed en zijn gezin zicht op een nieuwe woonst.

Marleen deinst er niet voor terug haar cliënt met de harde feiten te confronteren. Haar harde werk, en dat van Mohamed op de werkvloer, werpen vruchten af. De positieve evaluaties volgen elkaar op. Op het einde van zijn artikel 60 contract, krijgt Mohamed een vaste job aangeboden. Hij werkt vandaag nog steeds voor hetzelfde bedrijf, waar hij o.a. nieuwe collega’s opleidt.

De aanhouder wint!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x